Team Canilibre

Cornelie Verheugt-Meijer: Mijn achtergrond vindt u terug op de pagina Achtergrond en filosofie. In 2007 begon ik met CaniLibre, eerst voor (jacht)honden met gedragsproblemen, wat inmiddels is uitgegroeid tot een heuse jachthondenopleiding.
Het harde werken met onze eigen honden mocht in 2021 resulteren in een mooi AA-diploma op de Nimrod Drenthe met mijn DSD Zarda, waarna we in 2022 een mooi resultaat op de Grote Prijs Jan Coldeweij realiseerden. Inmiddels heb ik me met Zarda ook op het zweetwerk gestort, voor ons een redelijk nieuwe tak van sport waarin we nu twee kwalificaties hebben behaald.
Naast twee draadharen train ik zelf nog met twee weimaraners en staat een weimaranerpuppy te popelen om ook te beginnen!
Naast het serieuze wekelijkse werk met de honden bieden we ook ruimte voor gezelligheid en aktiviteiten om de training heen. Zo hebben we sinds kort Workshops en Thematrainingen aan ons aanbod toegevoegd. De reacties van de klanten hierop zijn zonder uitzondering positief, wat ons zo mogelijk nóg enthousiaster maakt en onze creativiteit nóg meer prikkelt om leuke en zinvolle dingen op te starten.
Buiten de privé puppytraining verzorg ik vooral de training voor de gevorderde cursisten en houd ik me bezig met de organisatie van workshops en thematrainingen.

 

Mijn naam is Kristel, geboren in het Brabantse Tilburg. Sinds ik mij kan herinneren (en zelfs daarvoor!) leef ik met en voor honden.
Op mijn 11e verjaardag kreeg ik mijn ‘eigen’ hondje. Omdat het ras wat mijn ouders hadden (Duitse staande draadhaar en Weimaraner) een slag te groot was, werd het een standaard ruwhaar teckel: Quincey. 16 jaar lang zijn wij onafscheidelijk geweest en deze hond heeft mij zo enorm veel geleerd over gedrag en training. Op dit moment ben ik in dienst van Goya (DSD) & Juultje (Weimaraner).
In 2017 heb ik de opleiding Social Work – GGZ agoog afgerond. Om de combi tussen mens en hond te kunnen maken heb ik in 2019 de opleiding Kynologisch Instructeur bij O&O gevolgd en behaald.
Ik geef bij CaniLibre voornamelijk puppyjachttraining, groeps-jachttraining en de opvoedcursus voor jachthonden.

 

Miranda Walison-Mavris: Mijn liefde voor honden is er eigenlijk altijd al geweest. Echt met een hond werken begon ruim 10 jaar geleden toen wij een draadhaar kochten bij de Tuindershof. Door middel van vakkundige trainingen bij de fokker en bij andere hondenscholen werd mijn “carrière” als voorjager leven in geblazen. Twee honden verder en een hoop grijze haren rijker kan ik zeggen dat het een hele uitdaging was, maar zeker met plezier!

Dit jaar kwam daar de liefde voor het lesgeven bij en de vraag of ik deel wilde nemen aan het CaniLibre-team. Dit resulteerde in een opleiding tot Kynologisch Instructeur aan de Martin Gaus academie, waar ik in 2021 ben begonnen.
Met mijn huidige draadhaar ben ik actief in de (jacht)sport en in de praktische jacht.
Bij CaniLibre loop ik mee in de groepstrainingen op zaterdag om praktijkervaring op te doen en help ik bij de workshops en Thematrainingen.

 

Nathalie van Gastel: Mijn hele leven heb ik al honden om mij heen. Vroeger thuis gewoon als huishond. Toen ik 12 was kwam herplaatsen Bowie bij ons wonen. Hij had een ingewikkelde, niet meegeleverde, gebruiksaanwijzing en door veel te lezen leerde ik over hondengedrag en ging ik met hem trainen.
Jaren later, in 2010, kochten wij onze eerste Weimaraner Ushi bij de Tuindershof en vanaf toen ben ik serieuzer gaan trainen en werd ik aangestoken door het enthousiasme van de fokkers. Ondertussen hebben wij 3 Weimaraners: Chuck, Jillz en Pixie.
Binnen CaniLibre help ik af en toe met de lessen, fotografeer ik de lessen en sinds december 2022 geef ik workshops Showtraining. Ook kan je bij mij terecht voor een fotoshoot van je hond. Bij interesse kan je contact opnemen.