Aanbod

AANBOD TRAINING 2023


Puppytraining privé (50 minuten)
Met nieuwe pups beginnen we standaard met een aantal privélessen om bij hond én voorjager de basis goed te leggen. Er is daarbij gelegenheid voor vragen op gebied van opvoeding en training en we maken een serieus begin met de eerste oefeningen.
De ervaring leert dat 4 lessen voldoende is om de combinatie op weg te helpen, waarna we aansluiting zoeken bij een geschikt groepje.

Losse privétraining (60 minuten)
Het komt voor dat een combinatie problemen ervaart met bepaalde oefeningen of achterloopt bij de groep óf juist iets extra’s wil trainen. Daarvoor zijn één op één trainingen prima geschikt. De voorjager kan zelf aangeven waar de nadruk moet komen te liggen. Een privé-training kan ook worden besproken voor een eigen groepje van meer personen. Mét natuurlijk een eigen doelstelling!

Starters 6 trainingen (60 minuten)
Van Aanleer- naar Beheerfase. Na de puppytraining(en) kan een combinatie verder in een Startersgroep. De basis is nu bekend en we gaan verder met het uitbouwen van de oefeningen waarbij de nadruk komt te liggen op het apporteren.
Ook honden waarbij het apport nog te wensen overlaat, kunnen in een Startersgroep aansluiten.

Opvoedcursus Jachthonden 6 trainingen (60 minuten)
Nieuw in ons aanbod voor 2023 is de Opvoedcursus. Ons motto is altijd dat een jachtopleiding voor een hond niet veel meer is dan een strikte gehoorzaamheidscursus
waarbij de nadruk ligt op het apporteren. In de praktijk blijkt echter jammer genoeg nog té vaak dat de basis-gehoorzaamheid niet voldoende is om verantwoord verder te kunnen. In de Opvoedcursus wordt daarom aandacht besteed aan een vlottere gehoorzaamheid én steadyness.
Deze cursus is prima te volgen naast een andere cursus.


Beginners 6 trainingen (60 minuten)

Als de basisopleiding goed is, wat wil zeggen dat de hond de basisoefeningen (zitten, blijven, down, komen en een apport correct ophalen) is het tijd voor meer jacht-gerichte oefeningen (C/B-niveau van de SJP). We trainen hier nog uitsluitend met allerlei soorten dummies/apporten.

Beginners Plus 6 trainingen (90 minuten)
Nu de hond correct kan apporteren gaan we verder met de serieuze introductie van wild (anders dan kort kennismaken) en gaan de we naar de SJP-oefeningen. Het waterwerk komt erbij, zoeken en markeren komen uitgebreid aan de orde.

Gevorderden 6 trainingen (90 minuten)
Nu de hond alle ins en outs van de jachttraining kent, gaan we verder met wat meer uitdaging. En met wild, maar ook regelmatig met dummies. We gaan nu ook de SJP- oefeningen strak uitwerken. Op naar de proeven!

Thema-trainingen (ca. 2,5 tot 3 uur)
Losse trainingen van een dagdeel waarbij een specifiek onderwerp aan de orde komt. Deze worden tijdig aangekondigd. Eigen cursisten hebben voorrang bij aanmelding. Cursisten kunnen ook zelf onderwerpen aandragen die ze graag zouden willen verdiepen.

 

Alles valt te leren. En alhoewel we uiteraard serieus werken, is er altijd ruimte voor iets grappigs bij Canilibre.